2012. március 31., szombat

Almás pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • csipet só
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók az alma töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 10 dkg mazsola
  • citromlé
  • fahéj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • édes morzsa v. darált háztartási keksz
  • 1 evőkanál vanília pudingpor
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, tojás sárgát, sót, vaníliás cukrot és a citrom héjat. Összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyiket 2-3 mm vastagra kinyújtjuk sütőtepsi méretűre, megszurkáljuk. 180-200°C-ra előmelegített sütőben világosra elősütjük, még forrón barack ízzel vékonyan lekenjük. Közben elkészítjük az alma tölteléket. A meghámozott cikkekre vágott almához hozzáadjuk a cukrot, diót, mazsolát, egy kevés citromlevet, fahéjat, vaníliás cukrot, édes morzsát és a vanília pudingport. Ezt a keveréket az elősütött tésztalapra halmozzuk, elegyengetjük. A maradék tésztát kinyújtjuk és beborítjuk vele a tölteléket. Tojássárgával lekenjük és villával megmintázzuk a tetejét. Megszurkáljuk, hogy a gőz távozhasson sütés közben. Visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése