- 15 dkg finomliszt
- 10 dkg őrölt mandula
- 12,5 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás sárgája
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál édes fehér vermut
- 1 doboz konzerv őszibarack
- 2dl tejszín
- 15 dkg étcsokoládé
- csipetnyi só
Elkészítés:
A lisztet eldolgozzuk a kakaóval, a mandulával, csipetnyi sóval, 10 dkg cukorral és a forgácsokra vágott vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat, a vermutot és összegyúrjuk. Fóliában 1 órára a hűtőbe rakjuk, majd kinyújtjuk, és formára vágjuk. A peremes forma aljára vízbe áztatott és jól kicsavart sütőpapírt helyezünk, belenyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, ráteszünk egy másik nedves sütőpapírt és száraz babot szórunk rá. 180°-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 30 percig sütjük.Ha megsült levesszük a papírt, kiszórjuk a babot és hagyjuk kihűlni. A barackot cikkekre vágjuk. A konzerv levét elkeverjük a tejszínnel, felforraljuk, beletördelünk 10 dkg étcsokoládét, és oldódásig keverjük. Hagyjuk hűlni és turmixgéppel habosra verjük, és a tortára kenjük. Elrendezzük rajta a barackot. A maradék csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, 2 evőkanál barackszirupot keverünk bele, és mintát csorgatunk belőle a tortára. Megvárjuk míg megkeményedik és tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése