2013. március 15., péntek

Hatlapos süti

Tészta hozzávalói:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs. szalakáli
  • 2 db tojás
  • pici só
  • 1,5 dl tej
Krém hozzávalói:
  • 4 cs. csokipuding
  • 1,7 L tej
  • ízlés szerint cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg margarin
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne a szalalkálit  A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a felfuttatott szalalkális tejet és a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle. 6 egyforma részre osztjuk, és jó vékonyra nyújtjuk őket. 180 °C-os sütőben, sütőlapon külön-külön világosbarnára sütjük őket. Sütés előtt szurkáljuk meg a lapokat!

A krémhez a 4 csomag csokipudingot elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk apránként a tej felét és csomómentesre keverjük, ha ez megvan hozzáadjuk a többi tejet és sűrű pudingot főzünk belőle. Ha besűrűsödött hozzáadjuk a kockára vágott margarint és elkeverjük benne. Ez után összeállítjuk a sütit, rétegezzük a krémmel, ha kihűlt szeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése