2013. március 15., péntek

Gombakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • olaj
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • 3 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
Elkészítése:

Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, fehér borssal. 10 percig pároljuk, majd felengedjük forró vízzel vagy zöldségalaplével. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ha már puha, botmixerrel pürésítjük, ha kell még felengedjük vízzel, felforraljuk. A 3 ek. lisztet és a 3 ek. tejfölt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. Hozzámerünk annyi levest hogy ugyan olyan hőmérsékletű legyen. Folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk, felforraljuk és már el is készültünk a levesünkkel.
Pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése