Hozzávalók:
- 80 dkg ponty filé
- só
- liszt
- vaj
- 30 dkg gomba
- 2,5 dl tejföl
- 4 dkg liszt
- 4 dkg vöröshagyma
- 4 dkg füstölt szalonna
- só
- fűszerpaprika
- lecsó paprika
Elkészítése:
A ponty filét beirdaljuk 8-9 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk, hagyjuk állni. Elkészítjük a bakonyi mártást. Kisütjük a szalonna zsírját, majd kivesszük a zsírból a szalonnát és a visszamaradt zsíron sárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a lecsót, és mindig egy kevés víz hozzáadásával pároljuk. Ha a hagyma már puha hozzáadjuk a gombát és addig főzzük amíg a gomba megpuhul. Ha megpuhult, kevés vizet adunk hozzá és visszatesszük bele a szalonnát. Ha visszaforrt a tejföllel csomómentesre keverjük a tejfölt, adunk hozzá annyi vizet, hogy tejszín sűrűségű legyen. A habarásunkhoz merünk egy keveset a forrásban lévő gombából és egy határozott mozdulattal folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Felforraljuk és el is készült a Bakonyi Gombamártás. Ez után a halszeleteket lisztbe forgatjuk és kevés vajon kisütjük őket. Frissen főzött galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése