2013. szeptember 25., szerda

Ponty Bakonyi módra, galuskával

A 2013/14-es tanév első gyakorlatának eredménye ez a halas étel.:)

Hozzávalók:

  • 80 dkg ponty filé
  • liszt
  • vaj
  • 30 dkg gomba
  • 2,5 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 4 dkg füstölt szalonna
  • fűszerpaprika
  • lecsó paprika

Elkészítése:

A ponty filét beirdaljuk 8-9 cm-es darabokra vágjuk és megsózzuk, hagyjuk állni. Elkészítjük a bakonyi mártást. Kisütjük a szalonna zsírját, majd kivesszük a zsírból a szalonnát és a visszamaradt zsíron sárgára pirítjuk a vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és a lecsót, és mindig egy kevés víz hozzáadásával pároljuk. Ha a hagyma már puha hozzáadjuk a gombát és addig főzzük amíg a gomba megpuhul. Ha megpuhult, kevés vizet adunk hozzá és visszatesszük bele a szalonnát. Ha visszaforrt a tejföllel csomómentesre keverjük a tejfölt, adunk hozzá annyi vizet, hogy tejszín sűrűségű legyen. A habarásunkhoz merünk egy keveset a forrásban lévő gombából és egy határozott mozdulattal folyamatos keverés mellett hozzáadjuk. Felforraljuk és el is készült a Bakonyi Gombamártás. Ez után a halszeleteket lisztbe forgatjuk és kevés vajon kisütjük őket. Frissen főzött galuskával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá.!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése