2011. december 31., szombat

Újévi majonézes lencsesaláta

Hozzávalók:

  • 30 dkg lencse
  • 1 kisk. só
  • 1-2 babérlevél
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 6 evőkanál majonéz
  • 6 evőkanál tejföl
  • 1 kisk. mustár
  • néhány csepp citromlé
  • 2 főtt tojás
Elkészítés:

A lencsét, átválogatás után néhány órára vízbe áztatjuk. Leszűrjük majd annyi vizet öntünk rá hogy bőven ellepje, megsózzuk. Beletesszük a babárlevelet és a megtisztított kis fej egész vöröshagymát. Forrás után kis lángon puhára főzzük. Leöntjük a levét, kivesszük belőle a babérlevelet és a hagymát, majd lehűtjük. A lila hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a majonézzel elkevert tejfölhöz adjuk. Mustárral és citromlével ízesítjük( én szoktam hozzá tenni 2 kisk. porcukrot is). A lencsét jól lecsöpögtetjük, majd a mártáshoz adjuk. A tetejére tehetünk a 2 főtt tojásból karikákat egy kevés piros arannyal.

Jó étvágyat hozzá, és Boldog Új Évet kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése