2011. december 30., péntek

Mézeskalács

Hozzávalók
  • 25 dkg kissé meglangyosított méz
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • Mézeskalács fűszer ízlés szerint
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál tej
  • 3 tojás sárgája
  • 1 tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin
Elkészítés:

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 1 éjszakát pihentetjük hideg helyen. Felhasználáskor jól átgyúrjuk, 4 mm vastagra nyújtjuk. Formákkal kiszúrjuk és 180 fokos sütőben sütjük.
Ha kihűlt akkor díszítjük 2db tojás fehérje és 20 dkg porcukor habos keverékével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése