2011. december 30., péntek

Franciasaláta, tormakrémes sonkatekerrcsel

Hozzávalók a salátához:

  • 1/2 kg fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék
  • 1 nagyobb pohár tejföl
  • majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál porcukor
  • pár csepp citromlé
Hozzávalók a sonkához:
  • 20 dkg szeletelt gép sonka
  • 10 dkg ecetes torma
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2dl tej
  • 1 mk só
  • 1 tk kristálycukor
Elkészítés:

 A zöldség keveréket sós, vegetás vízben puhára főzzük. Közben a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citromlevet összekeverjük.(ízlés szerint adunk hozzá azt ami hiányzik szerintünk) Ha megfőtt a zöldség akkor összekeverjük a kapott öntetünkkel. Ezek után elkészítjük a sonkatekercset. 5dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk majd hozzáadjuk a forró tejet és a sót, addig forraljuk amíg besűrűsödik(tehetünk bele egy kis reszelt sajtot) megvárjuk amíg kihűl. Ha kihűlt a maradék vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rántást a tormát és a kristálycukrot. Betöltjük vele a sonkát és a franciasaláta tetejére tesszük.

Jó étvágyat hozza!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése