- Szalonna ízlés szerint
- 0,5 kg gomba
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- őrölt piros paprika
- só
- bors
- zsír
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
Elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani, ha már üveges, hozzáadjuk a megtisztított,szeletekre vágott gombát. Lefedve pároljuk addig amíg összeesik és levet ereszt. Ha ez megtörtént elzárjuk és lefedve hagyjuk. Addig elkészítjük a pörköltalapot. Apróra vágott paradicsomot és paprikát pirítani kezdjük, amint összeesett hozzáadunk egy teáskanál őrölt pirospaprikát majd kevés vízzel felengedjük, és pároljuk, ha a víz elpárolgott mindig adunk hozzá egy keveset (ezt nevezzük lassú párolásnak). Ha már kb. 5-6-szor elvégeztük ezt elzárjuk alatta a gázt és áttörjük a szalonnás gombára. Adunk hozzá egy merőkanál vizet vagy alaplevet és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. Amíg felforr a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, adunk hozzá egy kevés vizet, majd a forrásban lévő gombához adjuk folyamatos kevergetés mellett. Ha felforrt akkor a mártásunk elkészült. Tésztával, vagy frissen főzött nokedlivel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése