2013. március 26., kedd

Sacher torta

A hétfői gyakorlat eredménye a Sacher torta, nagyon finom, nem is túl bonyolult, könnyen elkészíthető finomság.
Gyakorlaton elkészített torta
Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 db tojás sárgája
  • 18 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 6 dkg víz
  • 6 dkg kakaópor
  • barackíz
Elkészítése:

A 6 egész és 6 tojás sárgáját összekeverjük a cukorral és melegíteni kezdjük, de csak óvatosan és folyamatos kevergetés mellett!!! Maximum 50°C-ig (az ujjunknak sem legyen túl meleg)!!! Ha felmelegedett levesszük a tűzről, és robotgéppel habbá verjük. Ez után hozzáadjuk a lisztet a kakaóporral elkeverve óvatosan, hogy ne nagyon essen össze a habos keverékünk. Ez után hozzáadjuk a teljesen felolvasztott margarint(ettől kicsit összeesik, de ez normális). Ha ezzel is megvagyunk, normál méretű tortaformába töltjük, addig hogy majdnem tele legyen, 2-3mm maradjon. Ez után elegyengetjük a tésztát, és a szélét felhúzzuk a tortaforma tetejéig. 180°C-os sűtőben körülbelül 30-40 percig sütjük. Ha kisült, liszttel leszórjuk és lefordítjuk, így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, ketté vágjuk és betöltjük az előzőleg felforrósított, simára kikevert de már csak langyos barackízzel. Ha összeillesztettük, a tetejét is és az oldalát is vékonyan bekenjük a még meleg barackízzel, hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Ha megdermedt, bevonjuk olvasztott csokoládéval (olvasztáskor adjunk hozzá egy kevés étolajat hogy fényes legyen). Hűtőbe tesszük, megdermedés után feldíszítjük, és szeletelve tálaljuk.

Itthon elkészített torta


Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése