2012. március 12., hétfő

Zebratorta

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1,25 dl langyos víz
  • 2,5 dl étolaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 37 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek. kakaó 
  • Narancs vagy citromhéj a tésztába
Elkészítése:

A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába teszünk 2 kanál fehér tésztát, de fontos hogy ne kenjük el. Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából! Ezt a kanalazást addig folytatjuk amíg a tésztánk el nem fogy. 180°-on előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.(Tűpróba).

Tipp: Tálaláskor adhatunk hozzá valamilyen lekvárt, úgy még finomabb :)

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése