- 5 db tojás
- 25 dkg porcukor
- 1,25 dl langyos víz
- 2,5 dl étolaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 37 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek. kakaó
- Narancs vagy citromhéj a tésztába
Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral jól kikeverjük. Kavargatva hozzáadjuk a vizet és az olajat, kanalanként. A sütőporral elkevert lisztet is szép lassan beledolgozzuk, végül pedig kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk. A tésztát megfelezzük, egyik felébe beleszitáljuk a kakaót. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk. Az aljába teszünk 2 kanál fehér tésztát, de fontos hogy ne kenjük el. Majd a fehér tésztára két kanállal teszünk a kakaós tésztából! Ezt a kanalazást addig folytatjuk amíg a tésztánk el nem fogy. 180°-on előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.(Tűpróba).
Tipp: Tálaláskor adhatunk hozzá valamilyen lekvárt, úgy még finomabb :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése