2012. április 5., csütörtök

Ishler

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1db tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • fahéj
Elkészítés:

A margarint elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojás sárgát, vaníliás cukrot, citrom reszelt héját, porcukrot, darált diót és a fahéjat. Összegyúrjuk. Berakjuk a hűtőbe 20-25 percre. Kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, kiszúrjuk majd 180-200°C-ra előmelegített sütőben kisütjük őket. Ha kihűltek párba állítjuk őket és az egyiket megkenjük lekvárral és összetapasztjuk. Bemártjuk olvasztott csokoládéba (olvasztás során tegyünk hozzá egy kevés étolajat!), és egy szem mandulával díszítjük.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése