2011. november 15., kedd

Zöldséges rizottó

Hozzávalók:

  • 1 db. répa
  • fél zeller gumó
  • 4 szem gomba
  • csemegekukorica
  • brokkoli
  • petrezselyem zöld
  • alaplé vagy víz
  • fél fej vöröshagyma
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 evőkanál zsír
  • só, őrölt fehér bors
  • rozmaring vagy bazsalikom
  • paradicsom püré
  • Paradicsom vagy konzerv paradicsom
Elkészítés:

Zöldségeket meghámozzuk,megtisztítjuk, vajon megpároljuk. A rizst kiválogatjuk(ha kell), megmossuk, megszárítjuk.Kevés vajra pirítani tesszük. Hozzáadunk sót, őrölt fehér borsot. Felengedjük elegendő alaplével majd puhára pároljuk. Amíg párolódik addig elkészítjük a paradicsom mártást. A zsírban megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a paradicsom pürét, az finomra vágott vöröshagymát majd felengedjük alaplével. Kiforraljuk. Hozzáadunk szárított rozmaringot, sót és egy kevés cukrot és ha van egy kis olasz fűszerkeveréket. Újra felforraljuk, ha felforrt egy másik fazékba leszűrjük, majd kockára vágott paradicsomot adunk hozzá ( lehet konzerv paradicsom is). Melegen tartjuk. Tálaláskor a párolt zöldséget átmelegítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldet, ezt az egészet hozzákeverjük a rizshez.
Tányérra kanalazzuk és a paradicsom mártással tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése