2011. november 5., szombat

Tárkonyos húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 közepes petrezselyemgyökér
  • petrezselyem zöld
  • 2 szem burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg darált borjúhús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 1 tk. szárított tárkony
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 fél citrom leve
  • só, őrölt fekete bors
Elkészítés:

A megtisztított, kockára vágott répát és petrezselyemgyökeret felforrósított olajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel. Közben a húsgombócokat elkészítjük. A darált húst az előzőleg beáztatott rizzsel és tojással összedolgozzuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a húsgombócokat a levesbe dobjuk, és lassú tűzön mindent puhára párolunk. Beletesszük a tárkonyt. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest a habarással sűrítjük. Felforraljuk, az edényt a tűzről lehúzzuk majd szűrt citromlével ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése