2011. november 29., kedd

Zöldbab főzelék

Hozzávalók:

  • 0,5 kg Zöldbab
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 kisebb gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
  • ízlés szerint ecet
  • Zsír
  • alaplé
Elkészítés:

A zöldbabot feltesszük főni (fele alaplé, fele víz) annyiban hogy, éppen ellepje. Mikor már forr elkészítjük a rántást. 1,5 evőkanál zsírban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet ha már majdnem megpirult hozzáadjuk az elkapart fokhagymát majd utána a petrezselyemzöldet. Levesszük a gázról majd hozzáadjuk a tejfölt. Annyi alaplével engedjük fel hogy tejszín állagú habarást kapjunk. Ha a zöldbab már megpuhult, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a habarást. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük. Ha megfőtt a tetejére kis vajdarabokat teszünk, hogy nem bőrösödjön meg a teteje.

Jó étvágyat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése