2011. november 5., szombat

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 db. tölteni való dagadó
  • só, bors, vegeta, őrölt kömény
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj vagy zsír
  • víz
Töltelék:

  • 4 db zsemle
  • 4 fej gomba
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 15 dkg darált hús
  • 10 dkg kenőmájas
  • 3 db. tojás
  • só, bors, vegeta
  • tej
Elkészítés:

Először befűszerezzük a húst, ha nem szúrattuk fel a hentesnél akkor felszúrjuk. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, a vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, utána rátesszük az apróra vágott gombát, és megpároljuk. Sóval, borssal és petrezselyem zölddel ízesítjük. Kinyomkodjuk a zsemlét, a kihűlt gombát rátesszük és hozzáadjuk a többi hozzávalót./ha nagyon lágy lenne akkor kevés zsemlemorzsát tehetünk a töltelékbe./ Betöltjük a dagadót, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük a nyílást./ha megmaradna egy kis töltelék akkor azt külön is kisüthetjük/ Tepsibe rakjuk, mellé rakjuk a karikára vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráöntjük az olajat és kb. 1 dl vizet./ ha kell akkor még pótoljuk/ Alufóliával letakarjuk és 220 fokos sütőben először pároljuk, utána fólia nélkül megpirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése