2015. február 8., vasárnap

Csokoládé Mousse

Hozzávalók:

  • 4 db tojás sárgája
  • 12 dkg kristálycukor
  • 3 dkg víz
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 2 dl növényi tejszín
Elkészítése:

A tejszínt habbá verjük. Ez után vízgőz felett habosra verjük a tojás sárgákat, kristálycukrot és a víz keverékét. Ezzel párhuzamosan szintén vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét (ne túl melegre mert kicsapódik a kakaóvaj). Ha a tojás habos, a csoki felolvadt, a csokoládét hozzákeverjük a tojáshoz, gyorsan, majd szintén gyorsan hozzákeverünk egy kevés habot. Ha elkeveredett, akkor hozzákeverjük óvatosan a maradék habot. Poharakba adagoljuk, hűtőbe tesszük és fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.

Tipp: Ez a krém kiváló tortákba is, ajánlom mindenkinek!

Egészségükre!

1 megjegyzés: