- 4 db tojás sárgája
- 12 dkg kristálycukor
- 3 dkg víz
- 30 dkg étcsokoládé
- 2 dl növényi tejszín
Elkészítése:
A tejszínt habbá verjük. Ez után vízgőz felett habosra verjük a tojás sárgákat, kristálycukrot és a víz keverékét. Ezzel párhuzamosan szintén vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét (ne túl melegre mert kicsapódik a kakaóvaj). Ha a tojás habos, a csoki felolvadt, a csokoládét hozzákeverjük a tojáshoz, gyorsan, majd szintén gyorsan hozzákeverünk egy kevés habot. Ha elkeveredett, akkor hozzákeverjük óvatosan a maradék habot. Poharakba adagoljuk, hűtőbe tesszük és fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.
Tipp: Ez a krém kiváló tortákba is, ajánlom mindenkinek!
Egészségükre!
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés