Hozzávalók a piskótához:
• 3 db tojás
• 3 ek. liszt
• 1 cs. vaníliás cukor
Hozzávalók a túró krémhez:
• 50 dkg túró
• 4-5 ek. kristálycukor
• 1 cs. vaníliás cukor
• 3 dl növényi tejszín
• ½ citrom héja és leve
Hozzávalók a tetejére:
• 30 dkg málna
• 2 cs. tortazselé (Dr. Oetker) + 4 ek. cukor
Elkészítése:
1. A piskótához a tojás fehérjét 2 ek. cukorral habosra verjük és a tojás sárgáját a maradék 1 ek. és a vaníliás cukorral kikeverjük. Óvatosan összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és normál méretű tortakarikába töltve, 180 °C-on megsütjük.
2. Ha kisült a piskóta, amíg hűl elkészítjük a túrókrémet. A túrót áttörjük, hozzáadunk a tejszín kivételével mindent és összekeverjük. A 3dl tejszínt habbá verjük és óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.
3. A piskótát kivesszük a karikából és elmossuk, mert a karikába fogjuk betölteni. A tortazselét a csomagoláson feltüntetett módon elkészítjük. Rétegezés következik. Piskóta, Túrókrém, Málna, Zselé.
4. Minimum 1 órára a hűtőbe tesszük, utána fogyaszthatjuk!
TIPP: A túrókrémbe keverhetünk még málnát, úgy még finomabb!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Rétegezés |
Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlés