2013. június 6., csütörtök

Rebarbarás-epres pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 13 dkg margarin
  • 12 dkg finomliszt
  • 8 dkg  teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 6 dkg cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 ek. tejföl
  • citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 20 dkg eper
  • 40 dkg rebarbara
  • 12 dkg barna cukor
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 ek. keményítő
  • 1 ek. búzadara
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy piteformába a 3/4-ed részét kinyújtjuk és belehelyezzük.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A rebarbarának fontos hogy csak a húsos szárát használjuk fel, mert a levele fokozottan MÉRGEZŐ!!. A rebarbara szárakat meghámozzuk, felszeleteljük ujjnyi vastag darabokra. Hozzáadjuk az epret és a cukrot és 10-15 percet állni hagyjuk. Ha letelt, leöntjük a levét, hozzákeverjük a vaníliát, keményítőt, búzadarát, vaníliás cukrot. Jól elkeverjük és a tészta tetején eloszlatjuk. A maradék tésztából csíkokat készítünk és a tetejére helyezzük. A megmaradt tojás fehérjével lekenjük.
  3. 180-200°C-os sütőben készre sütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése