2013. június 20., csütörtök

Burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 4-5 db burgonya
  • Ételízesítő
  • Kis fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • Olaj
  • Só, őrölt fehérbors
  • Bacon
Elkészítése:
  1. A burgonyát megpucolva, kisebb kockákra vágva feltesszük főni a babérlevéllel és a finomra vágott vöröshagymával és teszünk bele egy kevés ételízesítőt. Puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet és összetörjük a burgonyát a lével együtt. Ha még kell adunk hozzá egy kevés vizet, majd ízesítjük sóval, fehér borssal Felforraljuk, majd ha forr folyamatos keverés mellett beletesszük a liszttel elkevert tejfölt, úgy hogy előtte a tejfölös keverékbe mertünk egy keveset a forró levesből. Majd újra felforraljuk.
  2. A bacont kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk, és tálaláskor ezt szórjuk a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése