2013. április 26., péntek

Banános pite

Szintén a hétfői gyakorlat egyik terméke ként szerepelt a Banános pite is.

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • citromhéj
Hozzávalók a töltelékhez:
  • 1,2 kg banán
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg kristálycukor
  • fahéj
  • citromlé 
     
Elkészítése:
  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. És 2 részre osztjuk. Az egyik felét akkorára nyújtjuk hogy a pite forma átmérőjénél 2-3 cm-el nagyobb legyen és ezzel béleljük ki a már előre kivajazott formát.
  2. Elkészítjük a tölteléket. A banánokat előkészítjük, fél-karikákra vágjuk. A vajat a cukorral meg karamellizáljuk egy edényben. Ez után szépen apránként hozzáadjuk a felvágott banánt, azért hogy ne rántsa össze a már megolvasztott cukrot. Ha mindet hozzákevertük, hozzáadjuk a fahéjat és a citromlevet és kihűtjük a tölteléket.
  3. Ha kihűlt. Ráhalmozzuk a pite formában lévő tésztára. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és befedjük vele a töltelékünket. 
  4. 160-170°C-on készre sütjük. Ha kihűlt szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése