- 1 kisebb fej kelkáposzta
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2x5db virsli
- só
- bors
- majoránna
- őrölt kömény
- liszt+pirospaprika a rántáshoz
A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágunk,kivágjuk a torzsáját, majd csíkokra vágunk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A káposztát és a burgonyát felrakjuk főni a sóval,borssal, majoránnával és az őrölt köménnyel és 1gerezd reszelt fokhagymával. Amíg ez felforr a virslit karikákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ha felforrt 1 evőkanál lisztet olajon elkezdünk pirítani, közben hozzáadjuk a másik gerezd reszelt fokhagymát. Ha már kezd barnulni hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal a levest folyamatosan keverve, hozzáadjuk. Újra felforraljuk majd hozzáadjuk a pirított virsli karikákat esetleg adhatunk hozzá finomra vágott petrezselyem zöldet. Ezzel végeztünk is a levessel.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése