2012. augusztus 10., péntek

Frankfurti leves

Hozzávalók:
  • 1 kisebb fej kelkáposzta
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2x5db virsli
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • liszt+pirospaprika a rántáshoz
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, negyedekre vágunk,kivágjuk a torzsáját, majd csíkokra vágunk. A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk. A káposztát és a burgonyát felrakjuk főni a sóval,borssal, majoránnával és az őrölt köménnyel és 1gerezd reszelt fokhagymával. Amíg ez felforr a virslit karikákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Ha felforrt 1 evőkanál lisztet olajon elkezdünk pirítani, közben hozzáadjuk a másik gerezd reszelt fokhagymát. Ha már kezd barnulni hozzáadjuk a pirospaprikát és azonnal a levest folyamatosan keverve, hozzáadjuk. Újra felforraljuk majd hozzáadjuk a pirított virsli karikákat esetleg adhatunk hozzá finomra vágott petrezselyem zöldet. Ezzel végeztünk is a levessel.

Jó étvágyat kívánok hozzá!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése