- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- arasznyi póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db húsleveskocka v. vegeta
- 2dl tejszín
- 2 csapott ek. liszt
- petrezselyem
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A margarinon megfuttatjuk a karikára vágott vöröshagymát. póréhagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát (vagy vegetát), fűszerezzük a borssal, sóval, végül besűrítjük a tejszínben csomómentesre elkevert liszttel(ehhez a sűrítéshez mielőtt beleöntenénk a levesbe, azelőtt rakjunk egy kevés forró levet a levesből hőkiegyenlítés céljából). Még egyszer felforraljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk. petrezselyem zölddel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése