2012. május 12., szombat

Francia hagymaleves

Hozzávalók:
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma
  • arasznyi póréhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 db húsleveskocka v. vegeta
  • 2dl tejszín
  • 2 csapott ek. liszt
  • petrezselyem
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A margarinon megfuttatjuk a karikára vágott vöröshagymát. póréhagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockát (vagy vegetát), fűszerezzük a borssal, sóval, végül besűrítjük a tejszínben csomómentesre elkevert liszttel(ehhez a sűrítéshez mielőtt beleöntenénk a levesbe, azelőtt rakjunk egy kevés forró levet a levesből hőkiegyenlítés céljából). Még egyszer felforraljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk. petrezselyem zölddel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése