Hozzávalók:
- fél fej kelkáposzta
- 2-3 db burgonya
- só
- bors
- majoránna
- zsír vagy olaj
- liszt
- pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- fél fej vöröshagyma
Elkészítés:
A kelkáposztát és a burgonyát összekockázzuk, és annyi vízben(vagy alaplében) fel tesszük főni amennyi éppen ellepi.Fűszerezzük sóval, borssal és majoránnával. Vigyázzunk nehogy szétfőzzük. Közben elkészítjük a magyaros rántást. 3 evőkanál zsír és ugyan annyi lisztet elkezdünk pirítani közben bele tesszük a finomra vágott vöröshagymát és az összetört fokhagymát, zsemle színűre pirítjuk és hozzáadjuk a 1 teáskanál pirospaprikát. Beleöntjük a forrásban lévő káposztához úgy hogy közben folyamatosan keverjük. Ha kell utóízesítjük. Ha nem elég sűrű akkor tehetünk hozzá kevés vízben elkevert keményítőt vagy tejfölösen behabarhatjuk(1 evőkanál liszt+2 evőkanál tejföl).
Gratulálok, szép cikk.
VálaszTörlésKöszönöm szépen!
Törlés