2012. szeptember 10., hétfő

Cukkinis lepény

Ezt a receptet szintén anyukám találta a Príma Konyha magazin 2012. szeptemberi számában, és ketten megcsináltuk :)

Hozzávalók a tésztához:
  • 22,5 dkg liszt
  • 10 dkg puha margarin
  • csipet só
Tetejére:
  • 25 dkg apró kockára vágott húsos füstölt szalonna
  • 50 dkg zsenge cukkini
  • 1.5 dl sűrű főzőtejszín
  • 2 tojás
  • frissen őrölt kekete bors
  • késhegynyi reszelt szerecsendió
  • 1 evőkanálnyi apróra vágott friss kakukkfű
  • fokhagyma
Elkészítése:
A tésztához a lisztet a hideg vajjal elmorzsoljuk, majd sóval és a tojásokkal gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ez után meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, és egy 23 cm átmérőjű alacsony peremű, tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Megszurkáljuk nehogy sütés közben felpúposodjon.
Az apró kockákra vágott szalonnát egy nagy serpenyőben megpirítjuk. Ekkor rárakjuk a kb félcenti vastagon fölszeletelt cukkinit, 3-4 percig pirítjuk-pároljuk /üveges legyen/ majd egyenletesen elterítjük a tésztán. A tejszínt a tojással elhabarjuk, a sót és a főszereket belekeverjük, majd a szalonnás cukkinire öntjük, elsimítjuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (alsó-felső sütésnél 200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 50 percig sütjük.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése