2014. február 18., kedd

Hortobágyi húsos palacsinta

Elnézést kérek mindenkitől, hogy ilyen sok ideje nem töltöttem fel semmit, de jelenleg pincér gyakorlatom van, és sok újjal nem tudtam szolgálni. Azonban elrejtve megtaláltam ennek a hungarikumnak a fényképét, így hát eljött az ideje, hogy megosszam veletek.:)

Hozzávalók 4 db palacsintához:

  • 40 dkg darált hús
  • 1-1,5 fej vöröshagyma (közepes)
  • őrölt pirospaprika
  • víz
  • bors
  • tejföl
  • liszt
  • olaj
  • 4 db palacsinta
Elkészítése (ahogyan én szoktam):

Először is a darált húst, egy kevés olajon megpirítjuk, pároljuk, sóval, borssal. Ha ez kész, akkor elkészítjük a mártást. Pörköltalapot készítünk: olajon vöröshagymát szalmasárgára pirítunk, levesszük a tűzről és hozzáadunk egy evőkanál pirospaprikát, gyorsan elkeverjük és felöntjük kb. 7,5 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és behabarjuk egy evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl és egy kevés víz csomómentesre, tejszín sűrűségűre elkevert elegyével, úgy, hogy mielőtt beletennénk, elkeverünk benne egy merőkanálnyi forró mártást.( ha túl színtelen, egy kevés olajat hevítsünk fel, és keverjünk el benne egy kevés pirospaprikát, és keverjük hozzá a mártáshoz, ha nem elég sűrű, akkor még adhatunk hozzá habarást is. ) Majd ha ez is kész van, egy-két merőkanál mártást hozzákeverünk a már kész darált húshoz, beletöltjük a palacsintába, és tálaláskor meglocsoljuk a mártással.

Ennyi az egész, Jó étvágyat kívánok hozzá!