- 0,5 kg Zöldbab
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál liszt
- 3 kisebb gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 2 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
- ízlés szerint ecet
- só
- Zsír
- alaplé
Elkészítés:
A zöldbabot feltesszük főni (fele alaplé, fele víz) annyiban hogy, éppen ellepje. Mikor már forr elkészítjük a rántást. 1,5 evőkanál zsírban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet ha már majdnem megpirult hozzáadjuk az elkapart fokhagymát majd utána a petrezselyemzöldet. Levesszük a gázról majd hozzáadjuk a tejfölt. Annyi alaplével engedjük fel hogy tejszín állagú habarást kapjunk. Ha a zöldbab már megpuhult, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a habarást. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük. Ha megfőtt a tetejére kis vajdarabokat teszünk, hogy nem bőrösödjön meg a teteje.
Jó étvágyat hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése