- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes petrezselyemgyökér
- petrezselyem zöld
- 2 szem burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg darált borjúhús
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- 1 tk. szárított tárkony
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 fél citrom leve
- só, őrölt fekete bors
A megtisztított, kockára vágott répát és petrezselyemgyökeret felforrósított olajon megfuttatjuk, majd felöntjük vízzel. Közben a húsgombócokat elkészítjük. A darált húst az előzőleg beáztatott rizzsel és tojással összedolgozzuk, majd sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk belőle. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, a húsgombócokat a levesbe dobjuk, és lassú tűzön mindent puhára párolunk. Beletesszük a tárkonyt. A tejfölt a liszttel simára keverjük, és a levest a habarással sűrítjük. Felforraljuk, az edényt a tűzről lehúzzuk majd szűrt citromlével ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése