- 1 db. tölteni való dagadó
- só, bors, vegeta, őrölt kömény
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj vagy zsír
- víz
- 4 db zsemle
- 4 fej gomba
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 15 dkg darált hús
- 10 dkg kenőmájas
- 3 db. tojás
- só, bors, vegeta
- tej
Először befűszerezzük a húst, ha nem szúrattuk fel a hentesnél akkor felszúrjuk. Elkészítjük a tölteléket. A zsemléket beáztatjuk a tejbe, a vöröshagymát apróra vágva kevés olajon megpirítjuk, utána rátesszük az apróra vágott gombát, és megpároljuk. Sóval, borssal és petrezselyem zölddel ízesítjük. Kinyomkodjuk a zsemlét, a kihűlt gombát rátesszük és hozzáadjuk a többi hozzávalót./ha nagyon lágy lenne akkor kevés zsemlemorzsát tehetünk a töltelékbe./ Betöltjük a dagadót, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük a nyílást./ha megmaradna egy kis töltelék akkor azt külön is kisüthetjük/ Tepsibe rakjuk, mellé rakjuk a karikára vágott vöröshagymát, fokhagymát, ráöntjük az olajat és kb. 1 dl vizet./ ha kell akkor még pótoljuk/ Alufóliával letakarjuk és 220 fokos sütőben először pároljuk, utána fólia nélkül megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése