- 13 dkg margarin
- 12 dkg finomliszt
- 8 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 6 dkg cukor
- 1 tojás sárgája
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 rúd vanília
- 1 ek. tejföl
- citrom reszelt héja
Hozzávalók a töltelékhez:
- 20 dkg eper
- 40 dkg rebarbara
- 12 dkg barna cukor
- 1/2 rúd vanília
- 1 ek. keményítő
- 1 ek. búzadara
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítése:
- Először a tésztát készítjük el. A hozzávalókat összegyúrjuk, és egy piteformába a 3/4-ed részét kinyújtjuk és belehelyezzük.
- Elkészítjük a tölteléket. A rebarbarának fontos hogy csak a húsos szárát használjuk fel, mert a levele fokozottan MÉRGEZŐ!!. A rebarbara szárakat meghámozzuk, felszeleteljük ujjnyi vastag darabokra. Hozzáadjuk az epret és a cukrot és 10-15 percet állni hagyjuk. Ha letelt, leöntjük a levét, hozzákeverjük a vaníliát, keményítőt, búzadarát, vaníliás cukrot. Jól elkeverjük és a tészta tetején eloszlatjuk. A maradék tésztából csíkokat készítünk és a tetejére helyezzük. A megmaradt tojás fehérjével lekenjük.
- 180-200°C-os sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése