- 15 dkg eper
- 4 dkg cukor
Hozzávalók a tejpudinghoz:
- 2,5 dl tej /magas zsírtartalmú 2,8%/
- 2,5 dl habtejszín /nem növényi!/
- 5 dkg cukor
- 5 g zselatin
- vaníliás cukor
Elkészítése:
- Először az epres szószt készítjük el. Az epret a cukorral felfőzzük, annyira törjük csak össze hogy darabos maradjon. Elosztjuk 5-6 pohárkába és betesszük a hűtőbe.
- A tejszínt a tejjel forrásig hevítjük
- A tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatint.
- Langyosra-majdnem hidegre visszahűtjük, és az epres szósz tetejére töltjük úgy, hogy beletartunk egy evőkanalat és arra csurgatva elosztjuk a poharakba.
- Hűtőbe tesszük és ha teljesen megdermedt fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése