- 4-5 db burgonya
- Ételízesítő
- Kis fej vöröshagyma
- 1 db babérlevél
- 1 pohár tejföl
- 2 evőkanál liszt
- Olaj
- Só, őrölt fehérbors
- Bacon
Elkészítése:
- A burgonyát megpucolva, kisebb kockákra vágva feltesszük főni a babérlevéllel és a finomra vágott vöröshagymával és teszünk bele egy kevés ételízesítőt. Puhára főzzük. Kivesszük a babérlevelet és összetörjük a burgonyát a lével együtt. Ha még kell adunk hozzá egy kevés vizet, majd ízesítjük sóval, fehér borssal Felforraljuk, majd ha forr folyamatos keverés mellett beletesszük a liszttel elkevert tejfölt, úgy hogy előtte a tejfölös keverékbe mertünk egy keveset a forró levesből. Majd újra felforraljuk.
- A bacont kockákra vágjuk, majd egy kevés olajon megpirítjuk, és tálaláskor ezt szórjuk a levesbe.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése