Tujadon képpen sütöttem egy kisebb tepsi méretű /30x20/ piskótát amit keresztben elvágtam és ez volt a két lap amit a tejszínes eperkrémmel betöltöttem. Majd a tetejére HAMIS marcipánt készítettem életemben először amit Ildinyo blogján találtam és meg kell mondjam, nagyon sikeresnek bizonyult!
Hozzávalók a psikótához:
- 4 db tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
- 1 cs. epres pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek. cukor
- 3 dl növényi tejszín
- 3-4 szem eper
- 1-2 cs. habfixáló
Hozzávalók a Hamis marcipánhoz: /Én itt fele mennyiséggel dolgoztam mint a blog receptjében/
- 0,5 dl tej
- 17,5 dkg cukor
- 10 dkg rétesliszt
- 6,5 dkg vaj
- 1 ek. Dr. Oetker színtelen mandula aroma
- porcukor
- étkezési keményítő
Elkészítése:
Elkészítjük a Hamis Marcipánt, mert ennek állnia kell! A tejet felforraljuk a cukorral, és mikor már forr, lejjebb vesszük a gázt, hogy már csak gyöngyözzön. Ha a cukor felolvadt, beleszitáljuk a réteslisztet és főzzük, addig amíg ki nem fől belőle a liszt íze. Ha ez megtörtént, elzárjuk és hozzáadjuk a vajat és a mandulaaromát. Kis tálba töltjük és betesszük a hűtőbe hűlni.
Megsütjük a piskótát: A tojások sárgáját az 1/3 cukorral elkeverjük, külön a tojások fehérjét a cukor 2/3-ával felverjük, óvatosan összekeverjük és beleszitáljuk a lisztet. 180°C-on 25-30 percig sütjük.
Amint a piskóta kihűt, elkészítjük a krémet: Megfőzzük a pudingot a tejjel és a cukorral. Kihűtjük folyamatos kevergetés mellett, hogy nem bőrösödjön meg a teteje. Ha kihűlt a tejszínt kemény habbá verjük úgy, hogy mikor még nincs teljesen felverődve bele teszünk 1,5 cs. habfixálót. Ha felverődött, a kihűlt pudingot egy tálba kaparjuk és egy kevés habbal alaposan elkeverjük (ez még nem baj ha összetörik), ha elkeveredett hozzákeverjük a maradék tejszínhabot, de ezt már óvatosan! Ha összekevertük, bele aprítunk pár szem epret és a ketté vágott piskóták közé töltjük.
A tetejét pedig felforrósított baracklekvárral vékonyan megkenjük (ez fogja védeni a marcipánt a nedvességtől). Kivesszük a marcipánt a hűtőből és annyi porcukrot és keményítőt adagolunk hozzá, míg egy igazi marcipán állagú masszát kapunk. Ezt kinyújtjuk és a torta tetejére tesszük. Ha színezni szeretnénk, keverhetünk hozzá egy kevés ételfestéket is. Az oldalát Én eper szeletekkel díszítettem.
Kedves egészségére mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése