- 1 közepes fej vöröshagyma
- 25 dkg gomba
- olaj
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- 3 ek. tejföl
- 3 ek. liszt
Elkészítése:
Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Megszórjuk sóval, fehér borssal. 10 percig pároljuk, majd felengedjük forró vízzel vagy zöldségalaplével. Addig főzzük, amíg a gomba megpuhul. Ha már puha, botmixerrel pürésítjük, ha kell még felengedjük vízzel, felforraljuk. A 3 ek. lisztet és a 3 ek. tejfölt egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. Hozzámerünk annyi levest hogy ugyan olyan hőmérsékletű legyen. Folyamatos kevergetés mellett a leveshez adjuk, felforraljuk és már el is készültünk a levesünkkel.
Pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése