- 25 dkg barna lencse
- 25 dkg savanyú káposzta
- 1 közepes vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagyobb sárgarépa
- 3-4 ek. olaj
- 1 babérlevél
- só
- 2 dl tejföl
- 1 ek.liszt
- kevés citromlé
Elkészítése:
A lencsét előző este átválogatjuk, majd 1 liter hideg vízbe beáztatjuk.
Másnap a savanyú káposztát bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, felaprítjuk, majd annyi vízzel, amennyi épp ellepi feltesszük főni. Fedő alatt kb. fél óra alatt puhára főzzük.
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát megpucoljuk, a hagymákat felaprítjuk, a répát lereszeljük.
Egy nagy fazék aljában kevés olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát és kis lángon, kevergetve üvegesre pirítjuk.
Utána mehet rá a fokhagyma és a répa, jól átkeverjük, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a lencsével (az áztatólével együtt). Hozzáadjuk a babérlevelet és félig lefedve puhára főzzük (kb. 20 perc).
A tejfölt egy kis tálkában elkeverjük egy kevés levessel és csomómentesen hozzákeverjük a lisztet, majd belecsorgatjuk a levesbe.
Elkeverjük, sózzuk, ha szükséges és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
Tálaláskor citromlével savanyíthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá, B.Ú.É.K.!!!
Másnap a savanyú káposztát bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, felaprítjuk, majd annyi vízzel, amennyi épp ellepi feltesszük főni. Fedő alatt kb. fél óra alatt puhára főzzük.
A hagymát, fokhagymát, sárgarépát megpucoljuk, a hagymákat felaprítjuk, a répát lereszeljük.
Egy nagy fazék aljában kevés olajat hevítünk, rádobjuk a vöröshagymát és kis lángon, kevergetve üvegesre pirítjuk.
Utána mehet rá a fokhagyma és a répa, jól átkeverjük, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a lencsével (az áztatólével együtt). Hozzáadjuk a babérlevelet és félig lefedve puhára főzzük (kb. 20 perc).
A tejfölt egy kis tálkában elkeverjük egy kevés levessel és csomómentesen hozzákeverjük a lisztet, majd belecsorgatjuk a levesbe.
Elkeverjük, sózzuk, ha szükséges és mérsékelt lángon 5 percig főzzük.
Tálaláskor citromlével savanyíthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá, B.Ú.É.K.!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése