- 1/2 kg fagyasztott franciasaláta zöldségkeverék
- 1 nagyobb pohár tejföl
- majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál porcukor
- pár csepp citromlé
Hozzávalók a sonkához:
- 20 dkg szeletelt gép sonka
- 10 dkg ecetes torma
- 15 dkg vaj
- 5 dkg liszt
- 2dl tej
- 1 mk só
- 1 tk kristálycukor
Elkészítés:
A zöldség keveréket sós, vegetás vízben puhára főzzük. Közben a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a porcukrot és a citromlevet összekeverjük.(ízlés szerint adunk hozzá azt ami hiányzik szerintünk) Ha megfőtt a zöldség akkor összekeverjük a kapott öntetünkkel. Ezek után elkészítjük a sonkatekercset. 5dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk majd hozzáadjuk a forró tejet és a sót, addig forraljuk amíg besűrűsödik(tehetünk bele egy kis reszelt sajtot) megvárjuk amíg kihűl. Ha kihűlt a maradék vajat habosra kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt rántást a tormát és a kristálycukrot. Betöltjük vele a sonkát és a franciasaláta tetejére tesszük.
Jó étvágyat hozza!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése