2014. március 31., hétfő

Kávétorta

Kedves Olvasóim!
Elnézéseteket kérem az eddigi elmaradásért, de végre elindult a Cukrász gyakorlati ciklus, szóval jönnek az új receptek is! :)

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
Hozzávalók a vajkrémhez:
  • 4dl tej
  • 14 dkg cukor
  • 5,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 8,5 dkg vaj
  • 26 dkg vaj
  • nescafe
Elkészítése:

Megsütjük a piskótát: A tojások sárgáját az 1/3 cukorral elkeverjük, külön a tojások fehérjét a cukor 2/3-ával felverjük, óvatosan összekeverjük és beleszitáljuk a lisztet. 180°C-on 25-30 percig sütjük.

Krém: A pudingport feloldjuk 1 dl tejben, hozzáadjuk a maradék tejet és a 14 dkg cukorral megfőzzük, mikor kiforrt és besűrűsödött a kevesebb vajat hozzákeverjük és kihűtjük. Ha kihűlt, a maradék vajjal habosra kikeverjük, hozzáadunk egy evőkanál vízben feloldott nescafét és a vajkrémhez keverjük.

A tortakarikát 3 lapra vágjuk, betöltjük (piskóta-1/3 krém- piskóta- 1/3 krém- piskóta) majd a maradék krémmel körbe kenjük és díszítjük.