2013. december 15., vasárnap

Mézes grízes zserbó

Eredeti Nagymama-féle recept!

Hozzávalók a tésztához:.

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 5 ek. olvasztott zsír
  • 3 ek. olvasztott méz
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • annyi tej hogy összeálljon
Hozzávalók a krémhez:.
  • 1/2 l tej
  • 20 dkg cukor
  • 5 kanál gríz
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • +baracklekvár

Elkészítése:.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 db lapot sütünk belőle 180°C-os sütőben. 
A krémhez a tejet a grízzel sűrűre főzzük. A cukrot a margarinnal kikeverjük. A két krémet összekeverjük és adunk hozzá vaníliás cukrot. Megtöltjük a lapokat így: krém-baracklekvár-krém. A mázhoz pedig olvasztott csokoládét használunk, amivel bevonjuk, és másnap fogyasztjuk, azért hogy megpuhuljon.

Jó étvágyat!