2013. május 28., kedd

Panna cotta

Hozzávalók az epres szószhoz:

  • 15 dkg eper
  • 4 dkg cukor
Hozzávalók a tejpudinghoz:
  • 2,5 dl tej /magas zsírtartalmú 2,8%/
  • 2,5 dl habtejszín /nem növényi!/
  • 5 dkg cukor
  • 5 g zselatin
  • vaníliás cukor
Elkészítése:
  1. Először az epres szószt készítjük el. Az epret a cukorral felfőzzük, annyira törjük csak össze hogy darabos maradjon. Elosztjuk 5-6 pohárkába és betesszük a hűtőbe.
  2. A tejszínt a tejjel forrásig hevítjük
  3. A tűzről levéve hozzákeverjük a cukrot, vaníliás cukrot és a zselatint.
  4. Langyosra-majdnem hidegre visszahűtjük, és az epres szósz tetejére töltjük úgy, hogy beletartunk egy evőkanalat és arra csurgatva elosztjuk a poharakba.
  5. Hűtőbe tesszük és ha teljesen megdermedt fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!