- 13 szelet sertésborda
- 2 fej vöröshagyma
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- 1/2 kg gomba
- őrölt pirospaprika
- só
- bors
- fokhagyma
- liszt
- víz
Elkészítés:
A húst besózzuk, borsozzuk(akár előző nap, de nem muszáj). Lisztbe forgatjuk és olajban elősütjük a szeleteket, majd olyan edény/tepsi aljába fektetjük őket amelynek van fedele. Ha kisütöttük, 2 fej vöröshagymát félkarikára vágunk és abban az olajban amiben a húst sütöttük, aranybarnára pirítjuk, adunk hozzá 1 tsk. pirospaprikát és azonnal öntünk hozzá egy kis vizet. Ehhez adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Ha a paradicsom miatt kissé savanykásnak érezzük tegyünk hozzá egy kis cukrot. A gombát felszeleteljük és hozzáadjuk a pörkölt alapunkhoz. Adjunk még hozzá vizet és lisztet folyamatos keverés mellett hogy besűrűsödjön. Ez az alap mennyiségileg annyi legyen hogy alaposan ellepje a húst és szaftos legyen, ha kell adjunk még hozzá vizet. 220°C-on lefedve puhára pároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
A húst besózzuk, borsozzuk(akár előző nap, de nem muszáj). Lisztbe forgatjuk és olajban elősütjük a szeleteket, majd olyan edény/tepsi aljába fektetjük őket amelynek van fedele. Ha kisütöttük, 2 fej vöröshagymát félkarikára vágunk és abban az olajban amiben a húst sütöttük, aranybarnára pirítjuk, adunk hozzá 1 tsk. pirospaprikát és azonnal öntünk hozzá egy kis vizet. Ehhez adjuk hozzá a karikára vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával. Ha a paradicsom miatt kissé savanykásnak érezzük tegyünk hozzá egy kis cukrot. A gombát felszeleteljük és hozzáadjuk a pörkölt alapunkhoz. Adjunk még hozzá vizet és lisztet folyamatos keverés mellett hogy besűrűsödjön. Ez az alap mennyiségileg annyi legyen hogy alaposan ellepje a húst és szaftos legyen, ha kell adjunk még hozzá vizet. 220°C-on lefedve puhára pároljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)