- 50 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 4 dkg kristálycukor
- 1 csapott teáskanál só
- 5 dkg margarin
- 1 tojás sárgája
Hozzávalók a húspogácsához:
- 50 dkg darált hús (marha v. sertés)
- 1 ek. mustár.
- 2 ek. worchester szósz
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só
- bors
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük. Majd 8 részre osztjuk és gömböket formázunk belőlük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és újra duplájára kelesztjük, lekenjük 1 egész tojással, szezámmagot szórunk rá és 200°C-ra előmelegített gőzös sütőben aranybarnára sütjük.
A húspogácsa elkészítése:
Olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a húshoz a többi hozzávalóval együtt. Alaposan összekeverjük., majd betesszük a hűtőbe és egy kicsit állni hagyjuk, majd 8 korongot formázunk belőle és olajon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!:)