- 2 dl víz
- 2dl olaj
- 20 dkg liszt
- só
- cukor
- 6 db tojás
- 1 liter tej
- 6 db tojás
- 12 dkg vaníliás pudingpor (3 csomag)
- 30 dkg kristálycukor
Először a tésztát készítjük el. A vizet, olajat, sót, cukrot felforraljuk. Ha felforrt hozzáadjuk a lisztet, még 1-2 percig főzzük. Levesszük a gázról és robotgéppel egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ha összeállt a tésztánk akkor sima csöves nyomózsákkal sütőpapírral fedett tepsire félgömböket nyomunk.(ne legyenek egymáshoz túl közel) Alaposan megspricceljük vízzel és 220°C-os sütőben készre sütjük. FONTOS! hogy ne nyitogassuk a sütőt feleslegesen mert a sütőben keletkezett gőz eltávozik és nem fog a tésztánk megemelkedni! Akkor nyissuk ki ha a fánkok kész vannak!
Ha az összes fánk kisült, kihűlt akkor vágjuk le a tetejüket és utána kezdjük el elkészíteni a krémet.
Szétválasztjuk a tojásokat. A pudingport 15 dkg cukorral és a negyed rész tejjel simára keverünk, hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ez után hozzáadjuk a maradék tejet és sűrűsödésig főzzük a krémet. Ez után a maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Ahogy megfőtt a puding apránként hozzáadjuk a felvert tojás fehérjét úgy hogy ne törjük össze. A kapott krémet még melegen csillag csöves nyomózsákkal beletöltjük a fánkokba, rátesszük a kalapjukat. Hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)
Megjegyzés: A fánkok tetejére tehetünk karamellizált cukrot is, és a krém és a kalap közé tejszínhabot.(itthon nem nagyon szeretik ezért nem raktam rá)